Brows by Melz

Wat is het verschil tussen normale tatoeage en cosmetische tatoeage?

Bij beide behandelingen worden er pigmenten dmv van een naald de huid ingebracht. Cosmetische tatoeage wordt echter een stuk minder diep de huid in getatoeëerd. Namelijk in de bovenste laag van de lederhuid, een normale tatoeage in het onderhuids bindweefsel. Hierdoor vervaagt cosmetische tatoeage sneller maar krijg je ook een natuurlijker resultaat. Ook wordt er gebruik gemaakt van andere pigmenten en apparatuur.

 

Hoelang duurt een behandeling?

Een behandeling van cosmetische tatoeage duurt ongeveer 1,5 uur. Dit is inclusief intake, styling en voortekenen. De check-up behandeling vindt plaats na 4-6 weken en duurt ongeveer 45 minuten.

 

Doet het pijn?

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. Het is niet helemaal gevoelloos maar heeft ook te maken met uw pijngrens. Eventueel kunt u voor de behandeling verdoving (embla zalf) bij uw huisarts vragen. Hiermee worden de onaangename prikkels tot een minimum beperkt.

 

Wordt er hygiënisch gewerkt?

Er wordt gewerkt volgens de strenge hygiëne richtlijnen van de GGD. De werkruimte, pigmenten, apparatuur en manier van werken zijn streng gecontroleerd. Hierdoor kunt u verzekerd zijn dat de cosmetische tatoeage kwalitatief hoog en veilig wordt aangebracht.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Er wordt geadviseerd geen alcohol of aspirine in te nemen voor de behandeling (paracetamol mag wel). Deze hebben een bloedverdunnend effect waardoor de pigmenten minder goed zouden kunnen pakken. Cosmetische tatoeage is niet geschikt voor MRI patiënten of mensen met keloid. Bij de volgende gezondheidsklachten; Diabetes, hemofilie, chronische huidziekte, contactallergie, immuunstoornis, hart- en vaatziekte, ichtyose, gebruik van antistollingsmiddelen of als u ooit een melanoom op de plek van behandeling heeft gehad dient u eerst uw arts of specialist te raadplegen. Bij zwangerschap wordt er niet getatoeëerd.

 

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Probeer de eerste paar dagen de wenkbrauwen droog te houden. Breng geen milk, lotion of crème aan op het behandelde gebied. Tot een week na de behandeling adviseer ik u niet onder de zonnebank te gaan en de zon te vermijden. Verder om geen heftige peelings te ondergaan en een week niet te gaan zwemmen of in de sauna.

De wenkbrauwen zullen ongeveer 40 % afnemen kwa intensiteit. Houd u er rekening mee dat de wenkbrauwen donkerder aangebracht worden dan het uiteindelijke resultaat. Tot 5 dagen na de behandeling vormen er zich kleine korstjes. Probeer deze er niet af te trekken. Dit voor een mooi eindresultaat en om littekens te voorkomen. U krijgt een vaseline zalf mee om de wenkbrauwen de eerste dagen na de behandeling mee in te smeren.

 

Hoelang blijft cosmetische tatoeage mooi?

Dit verschilt helaas per persoon. Huidtype, blootstellen aan uv straling, peeling, fruitzuren en gebruik van crème met retinol zijn factoren die ervoor  kunnen zorgen dat uw cosmetische tatoeage eerder terugloopt. Bij iemand met een donker huidtype kunnen ook donkere wenkbrauwen aangebracht worden, deze blijven ook vaak langer mooi dan bij blonde types. Geadviseerd wordt om binnen 8 tot 14 maanden de touch-up behandeling te doen. Hiermee voorkomt u dat de cosmetische tatoeage te veel vervaagd en u meerdere behandelingen nodig heeft.

Brows by Melz 2014